پروژه بیم (BIM) با رویت (REVIT) استادیوم فوتبال البیت قطر

استادیوم آل بیت یکی از هشت پروژه ساخته شده برای جام جهانی فوتبال با رویکرد بیم (BIM) با نرم افزار رویت (REVIT) در سال 2022 قطر است. فرم معماری آن از چادر سنتی عربی الهام گرفته شده است. با مساحت تقریبی 20 هزار متر مربع به ارتفاع 37 متر می رسد. این سه حلقه ظرفیت 70هزار نفر صندلی را تضمین می کند (پس از جام جهانی تعداد آنها به 32000 کاهش می یابد چون صندلی های انتهایی قابل جابجایی هستند). سقف متحرک است، شبیه به زمین مرکزی ویمبلدون، و اجازه می دهد فوتبال در تمام طول سال در شرایط آب و هوایی ایده آل بازی  فراهم ‌می‌شود، زیرا تهویه مطبوع با پیشرفته ترین فناوری ها در داخل تضمین می شود.
در منطقه وسیعی به مساحت 1 میلیون متر مربع در شهر الخور (حدود 50 کیلومتری شمال دوحه پایتخت) به سفارش بنیاد دولتی Aspire Zone و توسط G.S.M طراحی شده است. JV، شرکت های ساختمانی مهمی مانند Salini-Impregilo، Cimolai، Galfar JV در نقش پیمانکار عمومی در ساخت این ورزشگاه در قطر همکاری کردند.
سرمایه گذاری 770 میلیون یورو بود که 716 آن برای ساخت و بیش از 53 برای نگهداری و
بهره برداری بود. طراحی بیم (BIM) به شرکت هندی Mars BIM سپرده شد، که خدمات هماهنگ MEP را ارائه می دهد که شامل مدل سازی اولیه BIM مطابق با سطح LOD 400 با تمرکز بر کیفیت خدمات و ساختار است.
Mars BIM  همچنین کلیه خدمات AEC از جملهMEP، VDC، Scan to BIM، مدلسازی سازه های فولادی، محاسبات انرژی را ارائه کرد. نرم افزارهای اصلی مورد استفاده (Revit) و Navisworks  (نویس ورک) بودند.
این پروژه دارای مفاهیم فنی و طراحی بسیار نوآورانه ای است، به ویژه در مورد راه حل های اتخاذ شده برای تهویه مطبوع ساختمان با وجود دمای بیرونی بالا و تغییرات شدید دما. سیستم خنک کننده را می توان برای تماشاگران و بازیکنان به طور متفاوت تنظیم کرد. این ساختمان همچنین نمونه ای از پروژه های سازگار با محیط زیست را به لطف تکنیک های ساخت و ساز مدرن و استفاده از مواد پیشرفته در توجه به محیط زیست و مصرف انرژی نشان می دهد. تمام رشته های درگیر در ساخت و ساز به لطف BIM هماهنگ شدند.

خلاصه نمونه موردی پروژه بیم استادیوم فوتبال البیت قطر
•  پروژه استادیوم ال بیت در شهر الخور
•  40 کیلومتری تا پایتخت قطر
•  این استادیوم مساحت استادیوم 200هزار متر مربع
•  ظرفیت استادیوم 60 هزار تماشاگر
•  استفاده از رویت و ناویس ورک در پروژه