BEP نویسی _طراحی فرآیند BIM (بخش سوم)


برای اجرای موفقیت آمیز BIM در یک پروژه ، داشتن نوعی برنامه و فرآیند BIM که روش انجام آن را توصیف می کند ، ضروری است. در جهان BIM ، این طرح BIM Execution Plan نامیده می شود .

در دو قسمت اول این مجموعه ، در مورد اینکه BEP چیست و چرا اینقدر مهم است صحبت کرده ایم. اهداف ویژه پیاده سازی را تعریف کرده و مباحثی را تعیین کردیم که برای دستیابی به این اهداف از BIM استفاده خواهیم کرد:

امروز ، با این حال ، ما به موضوع مهم دیگری خواهیم پرداخت که ما را به ایجاد یک BEP کاملاً نزدیک می کند ، یعنی: ایجاد فرایندهای پیاده سازی.

آیا گیج کننده به نظر می رسد؟ اگر چنین است ، نگران نباشید . پس از خواندن این مطلب ، مطمئناً قادر خواهید بود فرایندهای اجرای BIM خود را ایجاد کرده و اجزای آن را بهتر درک کنید.

اکنون لازم است که روشهای استفاده از برنامه های فوق العاده در حین اجرای پروژه را به تیم پروژه نشان دهید. برای انجام این کار ، فرایندها ، به ویژه طراحی پردازش به روش واضح و کاملاً مستند و گرافیکی در اختیار تیم قرار می گیرد که برای اجرای یک برنامه خاص BIM باید از آنها پیروی کند.

به اصطلاح استاندارد BPMN (مدل فرآیند تجاری و کار و تأسیس) به ما در ایجاد نقشه کمک می کند تا کند. من با استفاده از ابزار پیشنهاد می کنم که ایجاد نقشه را ساده می کند و باعث می شود که زمان کمتری داشته باشید:

ابتدا باید نقشه ها را به دو سطح تقسیم کنیم:

در سطح 1 ، ما یک نقشه کلی BIM آماده می کنیم که روابط بین استفاده های مختلف BIM در طول چرخه عمر پروژه را نشان می دهد. در سطح 2 ، ما نقشه های دقیق فرآیند را برای هر یک از BIM استفاده می کنیم :

سطح 1: یک نقشه کلی BIM برای کل پروژه

سطح 2: نقشه های فرآیند دقیق برای سه کاربرد BIM :

_نویسندگی طراحی - مدل سازی سه بعدی

_هماهنگی چند رشته ای سه بعدی

_تجزیه و تحلیل کارهای ساختمانی

ایجاد یک نقشه کلی از فرآیند BIM

نقشه فرآیند کلی ، نمای پرنده ای از برنامه اجرای BIM است. این شامل همه برنامه های BIM انتخاب شده ما است. همچنین روش های تبادل اطلاعات بین مدل هایی که در طول چرخه عمر پروژه استفاده می کنیم را نشان می دهد.

خوب ، بیایید به مراحل خاص برویم و چنین نقشه ای ایجاد کنیم.

مرحله 1

اول ، ما باید با قرار دادن برنامه های بالقوه BIM بر روی نقشه خود شروع کنیم. هر یک به روش زیر نشان داده خواهد شد.

1- پیکان در سمت چپ نماد داده های مورد نیاز برای شروع یک فرآیند است. به عنوان مثال: اگر فرآیند شبیه سازی 4 بعدی باشد - داده های ورودی لازم یک مدل سه بعدی است که قبلاً ایجاد شده است و می توان شبیه سازی را روی آن انجام داد.

2-در وسط مستطیل ، نام یک فرایند داده شده را قرار می دهیم ، و در بالا ، نشان می دهیم که در کدام مرحله از پروژه ، یک فرایند مشخص انجام می شود.

3- در زیر نام ، ما اطلاعات مربوط به مسئولیت یک فرآیند مشخص را ارائه می دهیم. ارزش دارد با عمیق تری بررسی شود که چه کسی بهترین انتخاب در این پروژه است. گاهی اوقات ، می تواند چندین طرف مسئول برای یک روند وجود داشته باشد. رشته انتخاب شده قرار است دقیقاً تعیین کند که چه اطلاعاتی برای انجام یک فرایند مشخص مورد نیاز است و چه اطلاعاتی از یک فرآیند داده شده "بیرون می آید".

4- ما همچنین پیوندی به یک نقشه دقیق از فرآیند خاص ارائه می دهیم ، و تصویر مفصلی از آنچه در چنین فرآیندی اتفاق می افتد را ارائه می دهیم.

 

 

مرحله 2

مرحله بعدی شامل ترتیب فرآیندها به صورت منطقی و زمانی بر اساس مراحل پروژه و الزامات تحویل اسناد است.

به عنوان مثال ، ما فرایندها را به گونه ای ترتیب نخواهیم داد که ابتدا هماهنگی 3D بین صنایع را انجام دهیم و سپس مدل هایی ایجاد کنیم زیرا این کار ممکن نیست. رویکرد منطقی و زمانی از ابتدا ایجاد مدل ها و سپس هماهنگی آنها است.

مرحله 3

مرحله آخر شامل تعیین اطلاعاتی است که بین فرآیندها و طرفین پروژه رد و بدل می شود. ما نشان می دهیم که کدام اسناد یا مدل ها روی نقشه در روند کار ظاهر می شوند یا نتیجه فرآیند هستند.

 

به عنوان مثال ، ما از گرافیک بالا و دو فرآیند استفاده خواهیم کرد. نتیجه فرآیند "ایجاد مدل های طراحی" یک مدل معماری ، یک مدل ساختاری و یک مدل HVAC (حرف A) است. این مدل ها برای فرآیند بعدی "هماهنگی 3D" مورد نیاز است. علاوه بر مدل های ذکر شده قبلی ، مدل های پیمانکار فرعی نیز در این روند دخیل خواهند بود: مدل لوله کشی و مدل Sprinklers (حرف B). توجه داشته باشید که فلش از وسط فرآیند (حرف C) می آید ، نه از سمت راست (حرف D). این بدان معنی است که مدل ها در روند کار دخیل هستند ، اما نتیجه نمی شوند. محصول نهایی یک مدل هماهنگ خواهد بود (حرف E - توجه داشته باشید که فلش از سمت راست فرایند بیرون می آید).

همانطور که مشاهده می کنید ، این 3 مرحله ساده به شما امکان می دهد حتی برای پیچیده ترین پروژه های مهندسی نقشه فرآیند ایجاد کنید. در زیر می توانید یک نقشه فرآیند کلی از یک نمونه پروژه بیمارستان را پیدا کنید که در دو قسمت قبلی این مجموعه بحث کردیم. در این مثال ، ما 3 کار BIM (Desing Authoring ، Coordination 3D ، 4D Construction Analysis) را در مراحل مختلف پروژه ترتیب خواهیم داد.

ایجاد نقشه جزئیات BIM


پس از ایجاد نقشه اجمالی BIM از فرآیندهای رخ داده در طول پروژه ، باید نقشه های دقیق برای استفاده خاص از BIM انجام شود.

روش های زیادی برای ایجاد نقشه فرآیند خاص وجود دارد و همه اینها به شرکت ، پروژه ، راه حل های فنی و ساختار سازمانی بستگی دارد. در این مورد هیچ میانگین طلایی یا قانون سختگیری وجود ندارد.

هنگام ایجاد یک نقشه دقیق ، باید وضعیت خاص خود را در نظر بگیریم ، روند کار را تنظیم کنیم و آن را با ماهیت پروژه تطبیق دهیم.

اول از همه ، لطفا توجه داشته باشید که نقشه دقیق فرآیند BIM شامل سه دسته اطلاعات است که در سمت چپ نقشه فرآیند نشان داده شده است. م componentsلفه ها در خطوط افقی قرار می گیرند (در نماد نقشه برداری BPMN به آنها "خطوط" می گویند). این دسته ها شامل موارد زیر است:

1- اطلاعات مرجع: منابع اطلاعاتی ساخت یافته ناشی از منابع خارجی یا داخلی که برای اجرای صحیح فرآیند مورد نیاز است.

2- فرآیند: توالی منطقی فعالیتهایی که استفاده خاص از BIM را تشکیل می دهد.

3- تبادل اطلاعات: محصولات BIM از یک فرآیند که ممکن است به عنوان منبعی برای فرآیندهای آینده مورد نیاز باشد.

مراحل ایجاد نقشه دقیق BIM


مرحله 1: توزیع کاربردهای BIM در فرآیندهای ساده و ترتیب آنها به ترتیب زمانی.

ما به عنوان نقشه سازندگان نقشه ، باید فرایندهای اصلی را که در حین تحویل یک برنامه BIM مشخص رخ می دهد ، شناسایی کنیم. سپس ما باید این فرایندها را به ترتیب دنباله ای از وقوع آنها در چرخه تحویل پروژه ترتیب دهیم.

به عنوان مثال ، ما برای ایجاد اسناد سه بعدی در پروژه خود از BIM استفاده خواهیم کرد:

A : اول ، ما باید در مورد مدلهای مورد نیاز فکر کنیم. آیا آنها فقط مدل های معماری خواهند بود یا شاید مدل های صنایع دیگر باشند؟ بنابراین ، اولین فرایند "شناسایی مدل های مورد نیاز" است. 

B : سپس باید مشخص کنیم که چه عناصری را می خواهیم در مدل ها ایجاد کنیم. چه اطلاعاتی اضافه می کنیم و تا چه اندازه اجزای مدل را جزئیات می دهیم. بنابراین ، فرایند بعدی "شناسایی محتوای ایجاد مدل" است.

C : سپس ایجاد یک مدل معماری شماتیک (مقدماتی) آغاز می شود

D : بر اساس مدل اولیه معمار ، سایر مدل های نظم ایجاد می شود همانطور که می بینید ، ما فرایندهای اصلی را به ترتیب زمانی و با ارائه یک کل منطقی ترتیب دادیم.

 

مرحله 2: اطلاعات پشتیبانی را به نقشه اضافه کنید.

اضافه کردن اطلاعات مرجع به نقشه های ما بسیار مهم است. داده های لازم برای انجام صحیح فرآیند را در اختیار ما قرار می دهد.

به عنوان مثال ، در حالت زیر ، ما یک نقشه فرآیند برای استفاده از BIM "تجزیه و تحلیل ساختاری" ایجاد می کنیم. برای انجام چنین تحلیلی و ایجاد یک مدل تحلیلی از سازه ، داده های خارجی (اطلاعات مرجع) مانند باد ، برف یا بارهای لرزه ای و غیره مورد نیاز است. (حرف ا).

به طور مشابه با نقشه های فرآیند کلی ، در اینجا نیز باید نحوه تبادل اطلاعات بین پردازش ها را نشان دهیم. اطلاعات بیشتر در مورد آن - (به مرحله 3 نقشه روند کلی مراجعه کنید)

آخرین عنصر ، افزودن اطلاعاتی است که طرف مربوط به پروژه مسئول یک فرایند معین است. این به ما اطمینان می دهد که هر گروهی که در توسعه پروژه درگیر هستند ، وظایف و وظایفی را که به وضوح مشخص شده اند انجام دهید. ما یک نشانه مشابه از طرف مسئول در نقشه کلی ایجاد کردیم.

 

مرحله 3: دروازه های تصمیم گیری را به فرآیند اضافه کنید.

دروازه تصمیم گیری چیزی بیشتر از یک فرآیند نیست که تأیید کند آیا هدف مورد نظر محقق شده است یا نه. این به ما امکان می دهد حلقه های تکراری ایجاد کنیم ، شاخه هایی را در این فرآیند ایجاد کنیم و اینکه آیا داده های دریافتی از معیارهای لازم برخوردار هستند ، کنترل کنیم. دروازه های تصمیم گیری در علامت گذاری BPMN به عنوان یک مربع چرخانده شده علامت گذاری می شوند. در زیر می توانید نمونه ای از استفاده از دروازه را مشاهده کنید:

 

A : در بالا ، ما بخشی از فرآیند استفاده از BIM برای تجزیه و تحلیل سایت را مشاهده می کنیم. در ابتدا ، اولین فرایند "تجزیه و تحلیل داده های منطقه" وجود دارد ،

B : پس از آن ، ما مکان بهینه را انتخاب می کنیم که می خواهیم سرمایه گذاری خود را انجام دهیم ،

C : سپس ، به درگاه تأیید می رسیم ، جایی که باید بررسی کنیم آیا مکانی را که انتخاب می کنیم در دسترس است ، آیا ساخت آن در این مکان مجاز است و آیا شرایط طرف سفارش دهنده را دارد. در این صورت ، ما به روندهای بعدی می پردازیم ، در غیر این صورت ، به نقطه 1 برمی گردیم و به دنبال منطقه جدیدی برای پروژه خود هستیم.

از آنجا که ما قبلاً می دانیم چگونه نقشه های فرآیند دقیق ایجاد کنیم ، بیایید به 3 مورد استفاده از BIM برویم ، که قبلا ذکر کردیم ، یعنی:

طراحی نویسنده (ایجاد مدل های سه بعدی) ، هماهنگی چند رشته ای سه بعدی و تجزیه و تحلیل کار ساخت 4D

به یاد داشته باشید که از نقشه های تفسیری می توانید برای پروژه های دیگر استفاده کنید که همچنین می توانید از BIM استفاده کنید و استفاده کنید. با بررسی طرح های نظری در واقعیت منعکس شده اند ، به طور مرتب نقشه ها را به روز کنید ، روش خوبی است. در غیر این صورت ، ارزش ایجاد تغییر در روند کار را دارد ، که وضعیت واقعی اجرا شده با دقت در منعکس می شود. بعلاوه ، پس از اتمام پروژه ، امکان بررسی نقشه های فرآیند برای استفاده در فرآیند برنامه ریزی شده برای مفید تر وجود دارد.

خلاصه


امروز ما ابزاری م effectiveثر برای برنامه ریزی اجرای BIM در پروژه خود کشف کردیم. ایجاد نقشه های فرایندی به ما کمک می کند تا روشی را که می خواهیم "در ذهن" خود اجرا کنیم سازماندهی کنیم. جنبه تصویری نقشه ها ، تیم های پروژه ای را که از BEP می خوانند درک بهتری از نحوه اجرای آن فراهم می کند. اغلب گفته می شود که "یک نقاشی خوب 1000 کلمه است" ، در مورد نقشه ها ، این عبارت کاملاً مرتبط است.

منبع : bimcorner.com